VÄLKOMMEN TILL BRITTMARIES BLOGG !

VERKLIGHET - UPPLEVELSER INNANFÖR OCH UTANFÖR HUDEN - FUNDERINGAR OCH TOKERIER -- SAMT NATURSTUDIER GENOM ETT TEMPERAMENT -- NÄMLIGEN MITT.....

fredag 28 september 2007

Hittat tillbaka



Jag har hittat tillbaka till trädgården ; Hur jag nu kunde villa bort mej så totalt. Trädgården är ju min bästa vän - den finns alltid där -- sviker ALDRIG - det är bara jag som sviker den ibland. Jag är ju bara människa -- med den fantastiska förmånen att få ha en helt underbar trädgård !! Så i dag har jag varit SUPERDUKTIG ! När ingen anna säjer det får jag ju säja det själv. Jag har gjort tre tripoder till klätterrosorna -- visste faktiskt inte att Mumierosen ville klättra -- Flamentans som jag planterade mitt i vintern har långa friska skott , Smarty som jag fick av Helena är hög och full i knopp. Blir okt. fin kan den blomma länge. Jag har grävt runt många rosor och höstgödslat. Klippt bort gammalt fult på klätterrosorna , gödslat Sävstaholm med Algomin i spettade hål , Klippt ned frusna Dahlior vid vägen , håhåjaja ! Så har jag ont överallt också ! Pysslade också om de fina damerna Mme Caroline Testout och Mrs John Laing . tog bort de jättestora blåklockorna som stod för nära och tog all näring. OCH planterat om Brudslöjan. Jag läser boken "Den osynliga handen " som handlar om trädgårdsmästare på 1700-talet. Det är nog vad jag behöver .

fredag 21 september 2007

Myggor ........


Har undrat ett tag hur det känns att heta Maja Lundgren. Det kan inte vara lätt ! Hon fick åtminstone en eloge från några författarkoleger i DN häromdagen , men det dröjde. Även en liten ruta i dag. Men Babel gled förbi henne och intervjuade andra i mitt tycke mycket mindre seriösa författare. Hon visste nog vad hon gav sej in på --- och tiden kommer att arbeta till hennes fördel.

tisdag 18 september 2007

Blommar inte



Irisen blommar inte nu , tråkigt nog , och i dag har jag haft en röjardag i trädgården. Rensat . klippt ner , slagit med lie för att försöka rädda VÅREN. Det är så jag tänker så här års. Märkligt att det är roligast att vänta och planera , sen när resultatet är där kan jag inte alltid ta till mej det ! Nu när det blir svalare börjar Primulorna blomma igen , det är fint. Jag ska INTE så långa rader med morötter nästa år, nu står de där ogallrade och små. Såg Gunnel Karlsson på omslaget till Allt om trädgård ; med en vanlig "handgräsklippare" en sån man hade förr. Det ska jag ha en ; som jag kommer åt med överallt. Scutelarian sprider sej alldeles ohämmat så den kan jag hålla efter med handgräsklippare.

Och Danne ; TACK för komentaren , men långa inlägg är inte alltid roliga. Jag har tittat på andra bloggar och är det för omständigt skrivet orkar jag inte läsa. Men vänta bara tills hösten är här på riktigt - då blir det nog skrivet!

måndag 17 september 2007

Sluta?



Funderar på att sluta blogga rakt ut i rymden --- det kanske bara är "lur" -- borde göra något annat i stället , som arbeta om manuset eller måla porträtt .

lördag 8 september 2007

Myggor och tigrar

Har läst halva Maja Lundgrens bok "Myggor och tigrar" som har väckt sådan uppståndelse. Titeln intresserade mej och förstås innehållet ; av viss erfarenhet. Hon skriver mycket bra , omväxlande och känsligt. Bara beskrivningen av förälskelsen i Håkan var lite saggig. Ett tag kändes det som om hon var 6 -7 år. Samtidigt kan jag inte låta bli att fashineras av hennes totala utlämnande av allt -- vilket hon också utsätter de människor för som hon berättar om -- i den mån hon kan tycka sej känna till människors bevekelsegrunder. Det är oerhört o-svenskt och säkert precis vad vi behöver just nu i vår utslitna präktighet. Greppet att jämföra med Italiensk maffia är suveränt -- men jag har inte läst ut den än. Samtidigt är det roligt att läsa om Italien , eftersom jag nyligen varit där på kort visit!

torsdag 6 september 2007

Tiden går

Häromdagen var jag med om något mycket fint. I själva verket det allra finaste som finns. En ung man döptes ute i en stilla Värmländsk sjö för att bli upptagen i Svenska kyrkan som Kristen. Han är nog 25 -30 år och jag har hört sägas att han tagit detta steg efter ett antal års sökande på egen hand. En omtumlande glädje förnam jag innom mej. Att denna enkla ceremoni ännu fungerar. En fråga till mej själv : gör jag något för att detta ska hända oftare ? När en av mina döttrar var liten sade hon en gång :"Mamma , det står att när Jesus kommer tillbaka så ska han fråga oss vad vi har gjort?" Jaha, har jag något svar ? Jag brukar prata med honom , ungefär som "Farmor och vår Herre", och jag gör så gott jag kan. Eller?